Een huis kopen en een huis verkopen – wat u van uw makelaar kunt verwachten

Een huis kopen en een huis verkopen – wat u van uw makelaar kunt verwachten

Bij de verkoop van uw woning speelt de makelaar een belangrijke rol. Een makelaar moet uw woning aan potentiële kopers kunnen laten zien, ook als u niet aanwezig bent. Om te voorkomen dat u met een potentiële koper onder de douche staat, moet u altijd vooraf bellen en een bezichtiging bevestigen. Het veilig bewaren van uw sleutels is een must, dus geef ze alleen af aan geautoriseerde partijen, zoals landmeters. Als u niet zeker weet of u ze veilig wilt bewaren, neem dan contact op met uw makelaar.

Een ander type overeenkomst betreft het inschakelen van meer dan één makelaarskantoor makelaar nieuw-buinen. Het gebruik van een multi-agentschap betekent dat u meer dan één makelaar kunt kiezen om uw eigendom te verkopen. Een multibureau heeft meerdere makelaars die in verschillende delen van de postcode zijn gevestigd. Dit betekent dat uw eigendom op meer locaties wordt geadverteerd en tegen een lagere commissie kan worden verkocht dan wanneer u één makelaar zou hebben ingehuurd. Het is ook mogelijk om jezelf voor de duur van het contract op te sluiten bij de verkeerde makelaar.

Als je eenmaal een makelaar hebt gekozen, is het tijd om met hun eerdere klanten te praten en online beoordelingen te bekijken. Het stellen van vragen aan een potentiële agent voordat u een contract ondertekent, is cruciaal om een positieve ervaring te garanderen. Een panel van vastgoedexperts van Forbes heeft makelaars ondervraagd om erachter te komen welke vragen ze moeten stellen voordat ze een deal sluiten. Vraag de makelaar niet alleen naar zijn of haar ervaring, maar vraag ook hoeveel verkopen de makelaar het afgelopen jaar heeft gedaan, of ze doorverwezen zijn, of hij of zij goed thuis is in de buurt waar u wilt wonen en of ze toegang hebben tot eigendommen die nog niet op de markt staan.

Meer info over dit artikel: Regiomakelaar.eu