Hoe gebruik ik een ketogeen dieet? – Afvallen, fit en gezond worden

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet? – Afvallen, fit en gezond worden

Dus je wilt meer weten over het ketogeen dieet? Na het lezen van dit artikel zul je in staat zijn om te begrijpen hoe het ketogeen dieet je kan helpen vet te verbranden. Allereerst zou ik erop willen wijzen dat het ketogeen dieet geen dieet is waarbij je op een hongerdieet gaat. Het dieet gaat niet over afvallen door jezelf uit te hongeren. In dit artikel bespreken we enkele basisinformatie die u over dit dieet moet weten.

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Een ketogeen dieet is gebaseerd op het idee om uw metabolisme te stimuleren door middel van een dieet dat veel ketonen bevat. Ketonen worden aangemaakt wanneer uw lichaam vet afbreekt en afgeeft als energiebron. Het beste van dit dieet is dat het een langdurige oplossing is voor het verbranden van vet. U kunt normaal voedsel blijven eten terwijl u het ketogeen dieet volgt.

Als je dit dieet volgt, begint je lichaam vet te verbranden en gebruikt het je eigen vet als brandstof. Door een goede inname van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten te behouden, kunt u tot zes weken op het dieet blijven. Zelfs nadat het dieet voorbij is, zou u uw nieuwe lichaamsvorm moeten kunnen behouden.

De reden waarom het ketogeen dieet zo goed werkt, is omdat je lichaam niet hoeft te veranderen hoe het vet verbrandt. Je lichaam werkt nog steeds volgens dezelfde mechanismen die het deed toen je een kind was. Toen je een kind was, bestond je dieet uit vet voedsel, dat je veel energie gaf. Wanneer je opgroeit en in energiezuigende junkfood begint te raken, vertraagt je metabolisme en kom je aan. Dus in plaats van hetzelfde oude junkfood te eten, moet je gezonder eten om af te vallen.

Een goed voorbeeld van gezond eten is de bloemkool. Hoewel het rijk is aan koolhydraten, bevat het geen vet en het is aangetoond dat het je cholesterol verlaagt. Bloemkool is erg voedzaam en helpt je af te vallen terwijl je in vorm blijft. Een ander voedsel dat u tijdens het ketogene dieet zou moeten eten, is broccoli. Het is niet alleen gezond, maar het is ook een van de meest veelzijdige groenten die er zijn.

Er zijn veel andere voorbeelden van voedingsmiddelen die u kunt eten om het dieet te laten werken. Veel mensen eten heel weinig fruit, in plaats van meer groenten. Anderen eten vaker vlees dan groenten. Weer anderen eten allerlei rare dingen zoals bananen om te proberen hun lichaam te laten geloven dat ze iets krijgen dat ze echt niet krijgen. Als je je afvraagt "Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?" onthoud gewoon dat je niets te verliezen en alles te winnen hebt!

Klik hier om meer te lezen: HetKetogeendieet.nl