bullet journal

Hoe u het beste Bullet Journal voor u kiest

De beste bullet-journals gebruiken de magie van de verbeeldingskracht om vorm te geven aan hoe u uw dagelijkse leven organiseert. Hun lege pagina’s kunnen alles bevatten, van een wekelijkse, maandelijkse en dagelijkse planner tot plannen voor gewichtsverlies, recepten en dankbetuigingen, allemaal op één locatie. De beste bullet-journals hebben ook meer dan alleen blanco pagina’s als onderdeel van hun inhoud, ze kunnen ook een ingebouwde digitale index, verwijderbare pagina’s, opbergladen en meer hebben om functie en sprankeling aan uw dagboek toe te voegen. Als je iets nodig hebt dat je helpt om je tijd te beheren, afspraken bij te houden of een manier te bedenken om jezelf schriftelijk uit te drukken, dan is dit type dagboek iets voor jou.

Als het gaat om het bijhouden van een dagboek, denken de meeste mensen dat de beste manier om dat te doen is door een kant-en-klaar sjabloon of een dagboekomslag te kopen bij hun favoriete boekwinkel. Maar dat is helemaal niet het geval. U kunt eenvoudig vanuit uw luie stoel aan de slag met bullet journaling. De beste bullet journals zijn zo ontworpen dat u uw pagina’s precies naar wens kunt aanpassen, wat betekent dat u er direct mee aan de slag gaat.

U kunt de pagina’s ook personaliseren door speciale pagina’s af te drukken voor herinneringen, inspirerende citaten, dankbetuigingen, lijsten of journaalideeën.

Bullet-journals zijn er in verschillende vormen, maten, stijlen en formaten. De meeste zijn ofwel spiraalgebonden of een gevouwen variant. U kunt pagina’s in een map of in uw favoriete notitieboekjestijl opslaan, afhankelijk van hoe u deze het liefst gebruikt. Als alternatief voor een traditioneel tijdschrift kunnen deze tijdschriften worden opengescheurd en als planners worden gebruikt. Als je een schrijver of kunstenaar bent, kun je je aantekeningen rechtstreeks op de blanco pagina’s afdrukken of het dagboek gebruiken zoals een kunstenaar dat kan en het vervolgens versieren met versieringen en stickers.

Omdat er zoveel verschillende manieren zijn om een bullet journal te gebruiken, is het belangrijk om er een te hebben die bij je levensstijl en behoeften past. Als je een student bent die bijvoorbeeld veel tijd besteedt aan onderzoek of schrijven, dan wil je een tijdschrift zoeken met verschillende kleuren pagina’s zodat je gemakkelijk kunt zien welk document dat is. Als je het gebruikt om je dagelijkse activiteiten vast te leggen, wil je dat het dagboek gelinieerde pagina’s in verschillende kleuren en formaten heeft, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden wat je hebt gedaan, waar je het doet, of als je een van die dingen opnieuw moet doen.

De meeste tijdschriften zijn verkrijgbaar in standaard zwart met bruine inkt, hoewel ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Voor een meer klassieke look kunt u overwegen er een te kopen met een vouwomslag. Naast verschillende kleur- en formaatopties, vindt u dit soort tijdschriften ook in verschillende papierdiktes. Een dikke A4 zou voldoende moeten zijn om op te schrijven, maar als je het papier moet kunnen scheuren terwijl je het leest, kies dan voor een dikkere papierkwaliteit.

Omdat een bullet journal voor zoveel verschillende dingen kan worden gebruikt, willen kunstenaars misschien nadenken over hoe ze een vleugje creativiteit in hun schrijven kunnen verwerken. Een manier waarop veel kunstenaars dit hebben gedaan, is door verschillende gekleurde pennen te kopen. Deze pennen kunnen een of ander logo of een kleurrijk ontwerp op de behuizing hebben. Met de pennen kunnen artiesten eenvoudig aantekeningen maken of journaalboekingen opnemen terwijl ze bezig zijn. Dit geeft hen niet alleen een geweldige manier om een uniek statement over zichzelf te maken, maar geeft hen ook een manier om een vleugje kunst aan hun schrijven te geven.

Meer informatie hier https://www.mylovelynotebook.nl