hauptwerk

Hoofdwerk van de organist

Hoofdwerk van de organist | Noorlander Orgels: Als iemand zegt dat het maken van klanken het belangrijkste werk van een kerkorgel is, verwijst dit over het algemeen naar zijn rol in de kerkelijke eredienst. De kerkorgels vervullen in feite twee zeer belangrijke taken die door religie worden vereist. De eerste van deze taken is om een hoorbaar geluid uit Gods Woord te maken. Zoals we kunnen zien in de geschiedenis van de religie, hebben de mensen, toen er geen geestelijken waren, verschillende instrumenten gebruikt, waaronder koperen klokken, vuurwerk en andere lawaaimakers om God te aanbidden.

Daarom zijn de kerkorgels een belangrijk onderdeel geweest van religieuze rituelen over de hele wereld.

Het tweede hoofdwerk van een kerkorgel is het maken van spirituele muziek. Dit is niet te verwarren met de versiering van kerkgebouwen. Over het algemeen behoort de muziekstijl de la Croix van de Spaanse kerkmuziek tot de categorie Latijns-Amerikaanse muziek. Dit komt omdat de belangrijkste muziekstijlen van dit Latijns-Amerikaanse land caracteristica zijn, wat de gebruikelijke of gebruikelijke manier van leven betekent, en pastoraal, wat het pastorale karakter betekent.

Het orgel wordt met de linkerhand bespeeld en de pedalen met de rechterhand. Deze configuratie is het resultaat van het vroege gebruik van het pedaal in andere instrumenten. Bovendien heeft in het geval van kerkorgels het pedaal tegenwoordig soms de stemkast vervangen, vooral in het geval van orgels voor speciale feestdagen. Op sommige plaatsen wordt de organist ook vervangen door een koorzanger. In de overgrote meerderheid van de gevallen betekent de la Croix tegenwoordig gewoon het orgel en de term Centro de la mano betekent gewoon het centrum van de kerkdienst.

Trabecuia is een ander zeer belangrijk onderdeel van het hoofdwerk en wordt gespeeld op de fondo de la mano. Het instrument dat de fagotpartij speelt, wordt de troupe-bas genoemd en dit instrument wordt meestal gebruikt als begeleiding bij het orgel. Het instrument dat de flamencopartij speelt, wordt de pianoflamenco genoemd. Dit instrument wordt voornamelijk gebruikt ter begeleiding van het orgel in de kerkdienst. Ten slotte is er nog een ander beroemd snaarinstrument, de sopraangitaar, ook wel bekend als de marionet of chaconne.

Het belangrijkste werk van de kerkorganist is het reproduceren van de melodie van de kerkdienst met behulp van stalen snaren, daarom wordt hij ook wel stalen wind genoemd.

Om de verschillende noten van de trabecanto uit te voeren, doorloopt het stalen blaasinstrument verschillende stappen, zoals het wisselen van de snaren naar verschillende sleutels en verschillende octaven. Een ander belangrijk hulpmiddel voor een organist is de metronoom. Metronoom is een apparaat dat de speler helpt om de tijd van zijn noten te meten. Een ander belangrijk hulpmiddel voor een organist is de tab, die hem helpt de melodie van het stuk te leren en deze op het toetsenbord te reproduceren. Een organist kan het hoofdwerk van het orgel alleen spelen als hij alle bovengenoemde gereedschappen en vaardigheden onder de knie heeft.

Het belangrijkste werk van de pedagogisch organist heeft betrekking op het onderwijzen en leren van muziek aan jonge kinderen. Pedagogisch organisten leren kinderen vooral lezen en schrijven. Pedagogische orgels zijn meestal te vinden op dagscholen, hogescholen en universiteiten. Een pedagogisch organist wordt ook wel kinderarts of gastouderarts genoemd.

Vind meer informatie: Noorlander Orgels