Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

Laaggeletterdheidstraining Voor wie?

In de huidige onderwijsmarkt zien we vaak Laaggeletterdheidstrainingen voor wie? Als instructieconsulent voor verschillende bedrijven heb ik gemerkt dat de meest voorkomende vragen die ik hoor van bedrijven die dit soort programma's willen implementeren, zijn; "WHO?" en hoe veel?" Deze twee vragen kunnen iemand gek maken!

Laaggeletterdheidstraining voor wie?

Voor veel mensen, vooral voortijdige schoolverlaters en degenen die zich door de middelbare school en de universiteit hebben geworsteld, weten ze al wie ze zijn en wie hun vrienden zijn. Dus hun antwoord op de vraag is meestal; "Ik ben een goed mens die gewoon hulp nodig heeft in de sociale aspecten van het leven!" Dat is allemaal goed en wel. Maar wat als ze een vriend bij zich hadden die hen kon helpen om te leren lezen en schrijven? Dat is een betere situatie dan wat de meeste mensen hebben; vrienden die geen deel willen uitmaken van hun "scape" en niets willen doen wat ze niet leuk vinden om te doen!

Dit brengt ons bij onze derde vraag; 'Hoe zit het met het leren lezen en schrijven?' Dit is een veel meer geldige vraag en een die een aantal doordachte antwoorden verdient. Ik geloof dat de beste aanpak om deze vraag aan te pakken, is om een curriculum te ontwikkelen dat zowel een onderdeel voor zelfgestuurd leren als een onderdeel voor het echte leven omvat. Zodra de basisvaardigheden van geletterdheid worden onderwezen via een onderdeel van het echte wereldonderwijs, zullen studenten in staat zijn om wat ze hebben geleerd te gebruiken om hen te helpen hun weg te vinden door zowel de wereld als de sociale wereld om hen heen!

Klik hier om meer te lezen: https://hetsen-visschers.nl/