Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels? Dit zijn de platen die je op de bouwplaatsen ziet, maar ook op veel andere plaatsen in het land. De naam "terrazzo" is afgeleid van een soort zand dat lijkt op lapis lazuli, het chique zand dat sommige architecten en ingenieurs travertijn noemen. Dit steenachtige materiaal wordt gebruikt voor het bouwen van muren, vloeren, daken en zelfs meubels omdat het extreem goed bestand is tegen zowel vries- als dooiomstandigheden. Het wordt al lang gebruikt voor decoratieve doeleinden vanwege de aantrekkelijke kleuren en de manier waarop het kan worden geslepen en gepolijst tot verschillende patronen.

Er zijn verschillende soorten van deze tegels, waaronder een die de terrazzo flexe-tegel wordt genoemd. Dit specifieke type terrazzo is samengesteld uit twee primaire ingrediënten: cement en terrazzo. Retrotegels terrazzo tegels. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met een bindmiddel genaamd urethaan om de tegel te maken.

Terrazzotegels worden geproduceerd in twee basisontwerpen. Een daarvan wordt de terrazzotegels met rechte randen genoemd. In dit ontwerp wordt de terrazzotegel recht doorgesneden zonder hoeken. Het vormt de hele rand van de vloer of ander tegeloppervlak. Een andere variant van dit ontwerp worden de terrazzotegels met schuine randen genoemd, die enkele schuine randen langs de verticale zijde van de tegel bevatten.

Nadat de terrazzotegels zijn vervaardigd, moeten ze op de juiste manier worden gemonteerd. De in elkaar grijpende lijm wordt aangebracht tussen het cement en de tegels met behulp van een asfaltmassa die voldoende sterkte geeft om de tegels bij elkaar te houden. Terrazzo-tegels worden eerst in mortel gelegd en vervolgens afgewerkt met een afwerkingscement. Sommige metselaars gebruiken een speciale oppervlakteverbinding om een gladde, glanzende afwerking te bereiken.

Nadat de terrazzovloer is geïnstalleerd, moet deze grondig worden gereinigd. Dit wordt bereikt met behulp van zoutzuren. Dit proces helpt bij het verwijderen van vet, vuil en olie van de vloer. Nadat dit reinigingsproces is voltooid, kan een afwerkeenheid worden gebruikt voor een gladde afwerking.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om terrazzotegels op linoleum te plaatsen omdat het een meer gepolijste look geeft. Dit is echter niet altijd nodig. Linoleum heeft een gladde, matte afwerking, terwijl terrazzo een ruwe textuur heeft. Voor kamers waar een gladde afwerking gewenst is, kan linoleum een goede keuze zijn. Als de kamer echter ook een ruwe textuur heeft, zoals een tegelvloer, dan is terrazzo een betere keuze.

Naast alle voordelen van het plaatsen van terrazzotegels, zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk. De reden is dat het beton dat wordt gebruikt om terrazzovloeren te maken, wordt gerecycled. Tijdens de fabricage wordt het meeste materiaal gerecycled door het in een oven te smelten. Als het eruit komt, wordt het overgebleven materiaal gebruikt om nieuwe tegels te maken.

Wat zijn terrazzotegels? Als u overweegt te verbouwen of een kamer in uw huis te bouwen, overweeg dan dit vloertype. Het is niet alleen mooi, maar het gaat ook jaren mee. Wat u ook doet in uw huis, u kunt terrazzotegels vinden die bij het ontwerp passen. Er zijn verschillende kleuren en stijlen beschikbaar, zodat u de perfecte pasvorm kunt vinden.

Voor meer informatie zie: Retrotegels